Friday, June 19, 2009

TRIDINE..plz help me.

ader sesapa yg tau ak ubat tridine tu untuk ape?mlm td Ammar dmm dan selesema. aku dh bg ubat dmm utk dier tp tkder ubat selesema. Dlm peti ais ader ubat dier. namanyer tridine tp aku tk pasti ubat tu utk ape sbb tkder tulis ubat ape...huhuhu..

kalo tridine tu bukan ubat selesema,kne bwk p jumpa doktor jgklah c kecik tu...

mlm td panas sgt badan dier. Tkjut aku bile pgang jari2 dier time nak menyusukan dier mlm td. Pns sgt2. Ku kejutkan husband suh basahkan tuala tuk tuam kepala dier...Seb baik pagi ni Ammar dk ok. Tak jd ku cuti arini...

Kalo arini dmm Ammar tk baik lg,terpksa kansel sume program weekend ni...Tk pyh g memana,duk umah j lah ..itu yg terbaik...huhuhu

6 comments:

UmmiKhayra said...

TRIDINE? Ermm.. aku xpenah dgr pulak ubat tu.. heheheh ko ada try search tak? mungkin betul kot tu ubat selesema. sebab ada banyak jenis ubat selesema nih. Hehehehe

Ko beli la termometer kalau ada masa. ko leh tau suhu anak ko. Nak2 ko tinggal sensorang. In case, kalau panas sangat, ko dah tau nak buat apa. :) Kadang2 kita rasa tak panas, tp sebenarnya panas giler. Sebab aku dah mengalaminya.. nak2 skrg ni memang musim.. =)

norsuzila said...

aku mmg nak bli..aku nk g pekan ptg ni..nk bli skali cool fever tu..aku takut btul kalo bdn dier panas...aku yg sebak tgk dier terlentuk ats riba aku..huhuhu...ammar dh buat aku yg ibu yg cengeng..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

AKU PUN TAK PNH DGR UBAT TRDINE TU SUZI...TAK TAU LA UBAT SELSEMA KE AK..UBAT NI MCM2 JENIS NAME...

YEP..AKU PUN SUGGEST BELI THERMOMETER..SBB AMMAR KECIK LG..THERMOMETER TU PENTING SGT...SUHU BADAN DIE KENE PANTAU KALO RASE CAM PANAS SKET2..KENE MONITOR SLALU..

BUDAK KECIK KALO PANAS TU MESTI ADE PAPE...TU KENE JAGE ELOK2..KO DOK SORG2 KAN...NAK2 NANTI KALO AMIK IMMUNISATION TRIPPLE INTEGEN TU..MMG KENE SECURE BETUL2..

Nik said...

make sure stock coolfever selalu ada. ubat selsema utk bayi mmg tak digalakkan. sbb efek dia kuat. Tasneem ari tuh masa kecit, doc bagi ubat titik kat idung. tapi pakai ubat tu takleh lebih 3 hari berturut-turut

UmmiKhayra said...

hehehehhehe itula penangan anak. betul tak? ko better beli la.. at lest nnt kalau panas je ko tau la temp dia. senang hati sikit bila ada. betul x? Hehheheh doa2 ammar tak demam dah ye... kis2 untuk ammar

norsuzila said...

aku dh beli dah 2 bender penting tu.. termometer n cool fever.gayat sgt dpt termometer,aku asik ukur suhu bdn dier j..hahaha..

ubat selesema aku tk bg mkn lgsg sbb aku tk g jumpa doktor pun...aku bg mkn ubat dmm j.ubat tu mmg dh ader kt umah..ekekeke..

tq kwn2 for all ur suggestions..