Wednesday, February 19, 2014

macam-macam..

Bismillahirrahmanirrahim...

assalamualaikum wbt..dan salam sejahtera...

fuh fuh..syuuhh syuuhh....sapu sawang n halau labah-labah kekdahnya...huhuhuhu...

ke mana la hilang semangat berblogging nih...saya terpikir camner la blogger tegar di luar sana duk update entry tiap2 ari kan...bersemngat waja betul

rindukan masa-masa rajin menghupdate dulu-dulu...nak-nak masa baru-baru dapat anak...kalo boleh setiap perkembangan anak nk dicatat kt sni...seronok sangat bile bukak balik entry2 perkembangan ammar dulu. ada yg sy tulis time tu sy dh luper pun.. seb baik la ader entry khas, bleh kenang kembali...tp tang ammar j lah..amni mmg tak update pn...mmg dh luper pun skit2 padahal br j bdk tu cecah umur 3 taun...ekekeke....

hari-hari diteruskan macam biaser...i kuar outstn, same with husband..i bz, dier pun sama bz..yg kesian anak-anak la...dulu terpk gk nk benti keje n buat bisnes dari umah j..skrg dh tak terpikir lgsg dh..byk sgt komitmen menanti. dengan loan rumahnya, dgn sekolah anak-anak lg. takpelah nak, mama n papa cuba cari masa terbaik so that korang takkan rasa terabai walaupun kami selalu sibuk...sobs sobs..

permata hati saya...sayang kamu berdua dunia akhirat....

walaupun korang banyak karenah, sikit pun tak luntur kasih sayang mama n papa buat korg berdua


tahun ni Nik Ammar Faris dah berumur 5 tahun. dah bersekolah di Tadika Homalee. dari umur 4 tahun lg saya dah hantar dier tadika. tapi more to playschool la. suasana dah formal tapi pengisian masih belum berat.. alhamdulillah ammar serasi di sekolah. Walaupun selalu menangis dan berdrama tanak pi sekolah, lepas pujuk2 dan lepas mandi hilangkan ngantuk dier tu, terus ok. tensi gak la nak siapkan dier kalo malam2 tidur lambat sebab takleh bangun pagi la kekdahnya..jangan la ngikut perangai mak ko ni nak...huhuhu.. saya suka hantar ammar g tadika homalee sebab seiring antara pendidikan rohani dan jasmani. masa umur 4 tahun, pelajar ada masa tido, main dan belajar. hanya diajar hafal surah2 yang mudah j. iqra' belum stat diajar lg.


tapi tahun ni ammar dah didedahkan dengan iqra', belajar solat, niat solat, surah pun dh byk kene hafal. siap belajar quran dengan kaedah al-bagdadi lg. sekali sekala cikgu-cikgu kat situ akan bawak anak-anak ke Pusat Minda which mean pusat didikan IQ. saya dh pernah g melawat kt Pusat Minda tu, mmg seronok kalo anak-anak Homalee boleh dibawa ke sana dengan lebih kerap. ammar pun kalo dapat g sana, dah balik rumah tu bercerita bukan main excited lg. siap cakap kt saya kt pusat minda ammar tengok otak kite.. hehehe... in sya allah diizinkan Allah, Amni pun saya akan hantar ke sana jgk tahun depan..


Semoga Homalee dapat menjadikan anak-anak saya menjadi insan yang seimbang jasmani dan rohaninya.. betul, saya xleh letak tanggungjawab mendidik pada sekolah sepenuhnya. saya pun pendidik, saya faham tahap mana tanggungjawab institusi pendidikan. in sya allah, saya akan buat yang terbaik untuk anak-anak, amanah Allah pada saya. amin...

  Nik Ammar Faris...Semoga membesar menjadi anak yang soleh...mama doakan yang terbaik untuk abang. Sejuk perut mama andai abang mampu menjadi al-hafiz...in sya allah...


Nik Amni Qaleesyah, kalo ikutkan tahun ni, adik bakal berumur 4 tahun. tapi serasanya baru j 2 bulan lepas mama buat 3th Birthday Party untuk adik.. nasib adiklah ye lahir ujung tahun. Anak dara mama ni sangat lah cheeky gurl. banyak helah betul dier ni sorang. kadang-kadang nak marah tu meluap-luap tp bile menengokkan dier terus cair lebur. papa memang xpernah marah kut anak dara dier sorg ni.. sangatlah anak papa. 

                                                
Puteri kesayangan mama dan papa..

pengarang jantung

menitik air liur ko dik...melaram no 1

dah pakai cantik2,kiter nek beskal lak kan..abih koyak baju princess awk ni hah

she like selfie so much..like mother like dotter..hahahah

go baby go...kalo bab melasak awak lah juara kan...

Adik duk nursery skrg. Dari lahir sampai umur 2 tahun duk ngan mamatoknya. dah cecah umur 2 tahun, saya letak kat nursery. kesian mamatok dah tak larat. adik pulak makin lama makin manja ya ammpunnn. kalo dah ckp nak berdukung tu tak payah la sorong selipar memang takkan di pakainya. lagipun mamatok pun makin lama makin berumur. makin tak daya dah nak jaga anak-anak kecik. takpela, adik dah besar, dh boleh berdikari. takat nak minum susu tu boleh hisap sendiri so taklah susah hati nak ltk kt nursery. ye dok..abang ammar umur 1tahun++ saya dah biaserkan dgn nursery..huhuhu..


so far nursery yg saya letak amni skrg tkderlah ok sgt. so n so j lah. walaupun nurseri ni ader tadika tapi saya tanak htr amni tadika kt sini.. tak sesuai..kalo ikutkan tahun dah boleh htr amni ke tadika tapi menengokkan dier mcm baby sgt la plk. yelah baru j cecah 3 tahun kan. so amik decision, xpyh tadika lg, tggulah tahun depan akan ku letak skali ngan abg dier kt Homalee tu. tunggu cerdik skit j lagi..hehehe...


abg n adik dah tak minum susu lagi.. dari umur 2 tahun 3 bulan dier rejek susu. bile abg tgk adeq tanak susu, abg pun tanak gak..dorang minum ribena, oren n sirap.ekekeek..macam org dolu-dolu j minum sirap..adik lah suka sangat ngan sirap...tp skrg dh tanak sebab dier tengok dlm botol sirap penuh ngan semut, tak tutup rapat punya psl..myb adik dah fobia kot tgk semut tu..ekekekke...


mula-mula dulu risau gak dorg duk minum air manis j..risau kalo2 kene kencing manis sbb skrg penyakit tak kira umur dh..10 tahun dah kene kencing manis. tapi skrg dorg dah kurang minum manis. seharian kt skolah cnfirm la tak minum kan..balik rumah kul 8 dorg akan mntak. dah nak masuk tdo saya tak buat dh dengan alasan nanti dorg kencing banyak kene tilam..ekekek...


gambar-gambar di bawah sekitar birthday party haritu...

















Rumahku syurgaku walaupun progressnya sangat la slowwwww tapi alhamdulillah dah hampir siap...lagi 10% dah boleh pindah masuk..cumernyer yg 10% tu tak pasti la bile boleh siap..hahahah....tinggal lagi yang kecik-kecik la..paling penting letrik n air dah ready, kami akan pindah masuk..yang kecik-kecik tu nanti duduk pun boleh buat.. oh ya, lagi satu yang penting is grill..kalo tak siap yang ni memamg takkan ku duduk lah..huhuhu..belakang umah kami dikelilingi kebun getah yang tak diusahakan.kiranya getah liar la.. huhuhu.. bahaya ooo kalo takde grill..depan lak kebun rumah org depan. ader pokok manggis, dokong, durian, langsat n macam-macam lg la..memang gelap la so jgn amik risiko..pasang grill baru pikir pindah. kalo takde duit nak buat grill, kite menyewa lg sampai cukup duit..hahahaha..kalo dikira masih byk jgk la...pagar lagi, cctv lg, alarm lg...ni semua untuk keselamatan so mmg keperluan. laki i selalu takder kt rumah uols...jadi keselamatan aspek yang paling penting untuk kami 3 beranak..huhuhu..




cak...hehehe...






last  but not least....

 selfie tuan punyer belog bersama lakinyer..amik mood sbb laki nak balik ptg ni...hahahah

tumpang pelamin org pun boleh la...teringin..hahahah...

adios korang...entry kalini puas ati sebab panjang n banyak gambar...hahahah

Friday, October 4, 2013

Risau dan penat

Macam-macam cerita yang di dada akhbar buat aku risau...

Risau..
Aku risau melihatkan masalah remaja
Aku risau melihatkan masalah rumahtangga
Aku risau melihatkan masalah negara
Aku risau melihatkan masalah sosial
Aku risau melihatkan fenomena urban di negara sendiri

Aduhh..
Banyak rupanya bender yang merisaukan aku..
Tak hairanlah aku semakin stress,
Semakin tertekan,
Semakin serabut...

Penat...
Aku penat menguruskan kerjaya
Aku penat memikirkan penyelesaian
Aku penat mengambil hati
Aku penat merisaukan hati-hati di sekelilingku
Aku penat....

Ingin..
Aku punya keinginan
Inginkan keluarga bahagia,
Inginkan anak-anakku berjaya
Ingin keharmonian rumahtangga seiring dengan kerjaya
Inginkan masa yang banyak untuk ku luangkan bersama keluarga

Namun
Bagaimana mampu aku realisasikan segalanya
Aku membutuhkan masa
Aku tidak inginkan risau dan penat
Aku hanya mahu keinginanku dicapai....

Ya Allah..
Lindungilah anak-anakku dan keluarga
Agar terhindari dari perkara-perkara yang merisaukan aku...

-suzie-

Tuesday, July 16, 2013

SEADANYA...7 RAMADHAN

dah masuk bulan puasa ni, meriah betul gambar masakan samada di Facebook mahupun blog. seronok betul korang semua mengasah bakat memasak ye...member-member kat opis pun pakat duk tanya-tanya resepi sesama sendiri..ada yang menggoogle resepi-resepi dari alam maya. tak terkecuali saya. berkobar-kobar semangat nak masak...ekekeke

tapi dah seminggu berpuasa, hanya sekali saya masak menu utama untuk berbuka. kuih muih tu banyak kali la jgk.huhuhu..bukan sebab saya  tak nak masak tapi sebab perlu menunaikan tanggungjawab kepada ibu bapa dan juga mentua. Bapa mertua saya baru jer meninggal sebulan yang lepas. jadi kami laki bini tak sampai hati nak tinggalkan ibu mertuaku berbuka berdua jer dengan adik perempuan husband saya. so banyak kali jgk lah kami berbuka di rumah nya. saya hanya sempat masak hari sabtu yang lepas j. tupun masak di rumah saya then terus berkejar balik rumah mertua. weekend sempat la masak di rumah pastu g rumah dier. tp kalo weekdays, mmg tak sempat. saya sampai rumah pun dah pukul 615pm.

lagi membuatkan saya hilang mood nak masak sebab husband kene outstation pulak hari ahad lepas iaitu hari puasa ke 5 yang lepas. tambah lg saya tak puasa. lagilah malas nak masak...tapi walaupun saya tak masak, saya tak pernah pegi mana-mana bazar ramadhan lg tahun ni...hehehe...sebab macam dah serik tiap-tiap tahun pergi makanan yang dibeli tak pernahnya sedap..dah la mahal, sedapnyer tak langsung..so baik la saya menapak ke rumah depan..save masa dan tenaga...heheheh....husband balik hari jumaat ni. bolehla saya google lg resepi utk eksperimen ari jumaat nanti...masak banyak-banyak, bawak pi rumah mertua...baru lah meriah dan berselera sikit makan ramai-ramai ye dok...hehehe..

maaf la, takder gambar masakan....kuih muih yang dimasak pun tak snap gambar. manakan sempat nak bergambar, tutup j api gas tu, angkat hidang terus azan...huhuhu

Wednesday, July 10, 2013

SALAM RAMADHAN 2013

Alhamdulillah masih berkesempatan mengecapi nikmat ramadhan...semoga ibadah puasa lebih terisi dan lebih bermakna dari tahun-tahun sebelum ini...

Thursday, July 4, 2013

GEMOKS

Cerita cuti-cuti d KL masih belum tamat sebenarnya tapi disebabkan dah lama sangat, saya wt keputusan tamat di bahagian 3 ajalah....cerita ceriti selepas itu sekadar update d fb jer...azam di taun baru nak post entry byk2 tak kesampaian jgk akhirnya.....takder alasan konkrit pun, seperti biaser.....sibuk.....sibuk ...dan sibuk....kerje..kerje..dan kerjaaaa...selagi hayat dikandung badan, selagi tu lah kerje tak abis..huhuhuuh

okeh, kembali ke tajuk asal,,,,

Saya dibelenggu...belenggu oleh masalah kegemukkan..waaaaaa...rasa mcm tak percaya jer saya akan hadapi masalah seperti ini...Sejak dari tahun lepas,berat badan mencanak naiknya...total sehingga sekarang, berat saya dah naik 9kg....huhuhuh...masa zaman kegemilangan dulu, berat badan amat susah nak naik, kalo naik pun, senang j nak buang balik lemak2 tu...kawal je pemakanan untuk 2 minggu, gerenti kembali kepada asal....tapi skrg...huaaaaaaa....saya siap makan herbalife ok tp tak kurus2 jgk..lg bertambah adalah..uhuk uhuk...

Ada banyak sebab mengapa berat badan tak mau-mau turun nih...sebab pertama, saya ni bangsa yg suka makan....kalo dapat makanan feberet tu memang tak tolak la....umur dah meningkat ni makin banyak plk makanan yg kene dengan selera ni..zaman muda-muda dulu, byklah jgk makanan yg saya tak makan...saya tak makan budu, tempoyak, gulai ikan kering,kuih-kuih manis,kek,masakan berlemak dan banyak lagilah..bukan sebab tak sedap ke apa tp sebab saya jarang mencuba makan...tapi sekarang alahai lemah omak....serasanya semua makanan boleh masuk tekak saya nih...kalao dapat nasi makan ngan budu lawan dengan ikan bakar tawar dan ulam, memang bertambah-tambah lah makannya.tak toleh kiri kanan dah...asal berjalan tempat orang je, makanan la yang saya teringin nak cuba dulu...sebelum berjalan tu,akan saya cari maklumat tentang makanan apa yg paling popular kat tempat tu. dah tak agak-agak nak mencuba sesuatu makanan...bagi saya tak salah cuba..kalo sedap, saya yang untung..kalo tak sedap tak rugi pun...lenkali tak pyh order..senang kan...hehehe....

sebab kedua saya ada minat baru...saya suka mencuba masakan...masa mula-mula kawin dulu, saya tggl berjauhan dengan husband..duk berdua je dengan anak bujang yang baru berumur setaun jagung...kalo husband datang pun, masak lauk -pauk jer lah..maklumlah masa byk dihabiskan dengan berjalan-jalan jer...tapi sekarang kalo ada jer makanan  yang terlintas di kepala ni, saya akan usha dengan pakcik google utk cari resepi-resepi yang boleh menggugat kalbu saya nih..kalo husband n anak-anak tak makan, saya tak kisah sebab saya punya kawan-kawan yang pasti tidak mengecewakan kalo bab-bab menghabiskan makanan..ekekek...dari kek, biskut, kuih muih, aluk pauk, western, eastern semua saya try buat...muahaha..

Pastu kwn-kwn opis ni suka jgk buat potluck..masak sikit-sikit sorang pastu bwk dtg opis makan ramai-ramai...selalunya sayalah yg volunteer nak masak yg berat-berat...lantaklah sedap k tak sedap, janji saya boleh masak..hahahah

faktor lain ialah air...saya memang suka makan tapi kurang air...nak-nak pulak air putih..memang tak daya la sedangkan syarat utama kalo amik pemakanan yang mengandungi agen kurus ni ialah air...dengan ketinggian dan keberatan saya sekarang,saya mesti minum sekurang-kurangnya 4liter air sehari...hohohoh..sgt haru ok...dah hampir dua bulan saya minum herbalife, sehari pun saya tak pernah cecah 4liter....paling byk 2liter shj...so cmner?patutlah org lain turun berkilo2, saya naik lg 800g..huhuhu..horror okeh...

Sebelum ambil herbalife, berat saya 57.6kg, tapi sekarang berat dah 58.4kg..mak aihh...baju semua dah ketat..kalo baju kurung tu masih gagah jgk la pakai walaupun dah sendat sana sini..tapi baju mini kurung saya yg berlambak tu nampak gayanya bakal disedekahkan..kain takleh masuk langsung dah..huhuh....sayangnya baju-baju aku tuh...most of them come from gulatis okeh..waaaaaaa...sob sob sob..menyesal buat mini kurung..kalo tau cmni jadinya baik ler aku buat bj kurung jer semua...uhuk uhuk...

sebab yang paling penting, saya tak mampu kawal nafsu makan mcm dulu-dulu lg dh....kalo dah lapar tu memang tak tertahan...rasa nak lempang je org-org yg tak faham saya dalam keadaan lapar yg menggila ni....kiter dah la lapar, dorg boleh plk buat tak reti dan melambatkan lagi dan seterusnya menambahkan lg kelaparan kite tu...hadooiii....pulak tu kalo dah dapat makanan, tak reti-reti nak makan sikit2..selagi perut tak penuh selagi tu lah tanak berenti..dah penuh pun sumbat lg..buruk lantak betul la mak org nih..huhuhu...kalo selalu makan 2 senduk, kalo nak kawal kenelah kurangkan jd satu senduk kan, tapi memang tak boleh la..tak puas kalo makan sikit....ekekek....camner nak kurus kalo gini...huhuhu...

senaman dan sukan memang takder alam jadual harian dah skrg...mesin pembakar lemak dah ada kt rumah tp setaun dan tak berusik...kt mana saya simpan, kat situ duduknya tak berkalih...apalah yg saya sibukkan sangat kan?nak ckp mengemas, rumah tetap lintang pukang...nak ckp memasak,tak jugak...masak time husband ada je..husband takder, i import dari umah depan...heheheh...

saya dan husband plan tahun ni nak proses anak..taun depan nak tambah umat muhammad..so kene usahakan turunkan berat badan dulu baru boleh pregnant..kalo skrg dh 60kg, smpai nak bersalin nanti mesti.. 70++..hohoho..dah lepas bersalin nanti, mmg musahil nak jd 50 balik...so akan saya usahakan jgk utk turun sebelum pregnant...jadi, marilah kita sama-sama minum air putih banyak-banyak....

kawan-kawan semua, kalo anda tengok saya sekarang,mesti anda tak terkejut ok...takder lg dah suzie yang keremping, yang boleh goyang ditiup angin....i dah seksi , timbul sana sini..muahahaha....stress mak...


Cuti-cuti KL Part 3


Hari ke3 di KL misi mencari kain untuk dibuat baju raya. Kitorg ke Jakel Jalan TAR. Dah lama jgk tak masuk sini...tengah ada jualan Happy Hour tapi tak singgah pun kat kwsn situ..terus menuju ke bhgn baju melayu.. Tak boleh cari baju i lg selagi tak carik baju melayu hero-hero i ni. kang baju mama dah berpasang-pasang, baju dorang takder warna pulak. Banyak betul kain, sampai naik juling bijik mata.  Banyak kaler yang berkenan di mata dan jiwaku tapi cik abang tak nak la plk. Cari punya cari, akhirnya jumpa jgk lah...hilang terus dari planning asal yang kononnya nak kaler hijau la, kaler kelabu la...last-last kaler coklat seakan hijau..dah dapat kain hero-hero semua, giliran baju i n anak dara la plk..ambik ko..i dah tak keruan. pegang yang ni berkenan,pegang yang tu berkenan..so ambiklah i dan amni 2 psg sorg..ekekeke...rasanya sebelum raya ni, ada yang bertambah  2,3 pasang lagi ni..ekekek...

Dah abis shopping kain pasang, isi perut yg lapar la plk kt Restoran Mz Nasi Ulam di Chow Kit. Kalo datang KL j, tekak tatau nak makan apa, sinilah kami tuju. Confirm berselera.Org kampung kan, kt mana pergi pun, makanan kampung jgk la yg membuka selera.hehehe..dah hbs makan, terus zapp ke Putrajaya sebab dah janji ngan Kaklong untuk ke Nilai mencari lampu candeliar dan kain langsir.

Tapi kami sampai lambat da...dah pukul 3 kot baru sampai rumah Kaklong. Amni pun dah tido. Adik aku, Nina pun ada kt situ jgk. So tinggalkan j budak-budak ngan Kaklong, kami orang-orang muda je keluar shopping ke Nilai


Tapi misi mencari lampu belum tamat. Panjangkan langkah menuju Nilai 3 pulak. Sampai rumah kaklong Amni dah tido so tinggalkan je Amni ngan Ammar ngan Kaklong. Banyak kedai dan banyak pilihan tapi candeliar takder yang berkenan di hati. Lastly, kedai Avalon Nilai 3 jugak tempat yg kami tuju di akhir pencarian untuk mencari candeliar. Lampu dinding, lampu tiang, lampu makan, lampu tangga semua dah dibeli. Alhamdulillah kerje pencarian lampu dah setel. Downlight beli kat kampung je lah sebab wireman rumah kami boleh dapatkan dengan harga yang lebih murah..hehehe..

* Entry ini dah berzaman dalam keadaan draft....walaupun cerita ini dah basi, aku upkan jgk lah sbb sayang dh penat menaip kan..dah la susah nak up entry...so jgn membazir.....ekekekek....


Thursday, May 2, 2013

Cuti-cuti KL part 2


Pada hari kedua , Ammar tanak keluar jalan-jalan ikut kami . Ammar lebih suka duduk rumah ngan ibu je..ibu is kaklong i..hehehe..mula-mula tu geram nak jer paksa dier sebab datang KL pun nak bwk anak-anak jalan-jalan kan...tapi bila pikir hanya nak cari lampu-lampu untuk rumah baru, so takpelah ammar tanak ikut pun , lagi senang kerja kami tak payah nak kalut handle budak berdua ni..nanti lampu entah ke mana, budak-budak yang kene lempang jer karang..ekekek...so tempat pertana yang dituju ialah kedai lampu Avalon di Ampang. Giler cantik lampu-lampu kat sini..nyaris nak beli tapi pujuk hati tunggu dulu..kata baru nak survey takkan la singgah satu kedai terus nak beli ye dok? lepas cuci mata d kedai lampu, Amni poopoo la pulak..so husband make decision, terus ke hotel..Oh ya, hari kedua, kami check in Traders Hotel..

Lepas bersihkan Amni, kami ke KLCC. Naik buggy hotel. singgah lunch kat KFC. Padahal hari bekerja tu ramai giler orang kt KLCC nih..kt KFC pun terpaksa beratur panjang.. entah bile tahun la agaknya KLCC ni takder orang kan..hehehe...


menikmati Milo Ais KFC..heheh

camtu sekali ekspresinya...sedap sangat ke dik...

Anak manja papalah sangat....

dancing ye dik....

sesaja..hehehe

lepas lunch, kitorg teruskan misi mencari lampu-lampu untuk rumah..next destination is Desa Petaling...masa belajar kat UKM dulu, selalu berangan nak datang sini untuk beli kelengkapan rumah sebab view nyer bisa menggugat jiwa..hehehe..rasa seram j nak masuk kedai-kedai kat sini...mcm mewah sangat la...tapi kitorg bukan nak cari perabot pun...tengok dari luar j lah..kang kalo masuk sakit jiwa pulak meroyan nak tapi tak dapat kan..hehehe...

kalo tak silap, ada 3@4 buah kedai lampu kat sini...kami masuk kesemuanya tapi hanya satu kedai yang kami berminat. entah tak igt la nama kedai tu..nak bukak resit pun ada kt rumah...so korang pergi j lah round sendiri kalo nak tengok..ekekekek....nak kata banyak choice pun takderlah sangat tapi ada lampu yang kami nak.tapi kami tak beli semua skali kat sini...beli yang mana berkenan je...yang tak berkenan tu, cari kat tempat lain. ada yang kata elok beli kat satu tempat je sebab nanti boleh mintak kurangkan harga banyak-banyak..tapi takpelah, kami amik yang mana berkenan je..banyak lg pilihan kt kedai lain..kita bahagikan rezeki sikit sorang ye..ekekekek...

dah habis ronda kedai kt Desa Petaling, kitorg terus ke rumah kaklong utk ambik Ammar sebab malam ni kami nak tido kt Hotel Traders, KLCC. 
Lepas ambik anak-anak di Putrajaya kami terus ke KL. Masuk bilik dan lepas anak-anak mandi dalam bathtub.kecoh sekali dorang ni. hajat di hati nak bwk main swimming pool tapi Hotel Traders ni ada Sky Bar.sangat tak manis la nak berkubang sambil diperhatikan ornag-orang kat bar tu plk kan..so bathtub pun jadilah..hehehe..

Untuk dinner, i teringin nak makan Char Koay Teow so terus zaapp ke Mali's Corner di Danau Kota. Singgah cuci mata skjp tapi sangat hazab ok sebab anak-amak dah cranky sangat. Masing-masing dah nak tido.maklumlah dah hampir 12am. dua-dua taknak berjalan..hohoho...patah tangan mak bapak ko nak ooiii...tak sempat nak shopping blouse bagai.so conclusionnyer, hanya penat yg dapat..



adik

abang 

main air berjam-jam



peace....