Tuesday, March 3, 2009

finally...

arini ader appointment ngan doc pakar gynae kt hospital Banting.Mak aih lamanyer menunggu.Dari pukul 9 sampai k pukul 12.30 baru setel sumernyer.Nak kata ramai org,tkderlah ramai sgt pun ibu2 mengandung yg kne jumpa specialist td.Huhuhu..Mama n abah dah borink sgt2 dh..Dah siap pegi beli kerepek pun,tp nombor giliran aku tk jgk naik2....

Alhamdulillah,ms checkup td,sumernyer ok.Finally baby engaged.Doc tu siap ckp napelah awal sgt aku direfer.Biaser lah tu kalu br msuk 36mggu tk engaged lg.Aku sekadar tersenyum j lah...

Lg 3 minggu nak deliver.Mcm2 yg aku rs...Takut,risao, n mcm2 lg la...sakit2 n sengal2 mkin terasa walaupun br 3 ari lepas aku berurut.Baby pun dh makin kurang gerakannyer.Gerak skit2 n jrg2 lak tu.Bile ku tanyer pada yg berpengalaman,dorg ckp mmg gitu sbb baby dah lock kt laluannyer..hehehe...

Aku cadang nak blik kampung ari Isnin dpn.Hope nothing happen la during this time.Sgt2 berharap dpt bersalin kt kg. Nak tuntut janji husband, bersama-sama harungi pahit getir melahirkan baby..hehehe...Tp hati dh tk risao sgt sbb mama n abah dah sampai Banting mlm td.So kalo jd pape,kalo2 lah baby tukar pikiran nak keluar awal k kan,walaupun husband tkder sama,aku dah cukup bersyukur sbb mama n abah ader...Td pun dorg ngan rela hati temankan aku gi hospital.Aku igtkan mama j yg nak temankan aku,ruper2nyer abah pun nak ikut sama.Myb abah tk snggup duk sorg2 kt umah..msti bosan giler..ekekeke...

2 comments:

red said...

Ermmm... tak lame jai seorg ibu laaa ko... goood

suzie said...

hehehe..ko ble lg nak ikut jejak lgkah?