Monday, March 9, 2009

1st day di kampung!!!

Hoorey!!!Akhirnyer aku dah sampai kampung.Syukur sgt2 sbb selamat tiba tanpa apa2 mslh.Perasaan riso kot2 terbersalin d Banting akhirnyer setel.Anakku akan jd anak jati Kelantan jgk akhirnyer..ekekeke....

Tp ms on d way balik td,riso jgk sbb mcm dah kuar tanda2 nak bersalin.Sblum msuk tol Gombak lg,aku rs tk sdp ati sbb kuar air.Tp aku tau bukan air ketuban pecah sbb kwn2 ckp kalo air ketuban pecah,kuarnyer mcm air paip..Aku bgtau mama,dier ckp tkder pape kot..So buat tatau,kitorg teruskan perjalanan jgk.

Sampai d RnR Gua Musang,kuar lendir berwrna cklat.Aku dh cuak sgt2.Bgtau mama,dier pun nmpk risao gk.Disuruhnyer aku berdoa byk2 agar smpat sampai KB...Tp aku tk rs sakit pun walaupun dalam kereta,aku siap riba Afie (my anak buah) lg.Aku suruh duduk ngan mamatok tak mau,nak jgk dtg depan n duduk menyempit ngan aku.Seb baik la orgnyer tk berat sgt..ekekeke

Sepanjang jalan nak sampai KB,aku boleh rs ader air yg keluar tp tk byk.Kuar sikit2 j.Sampai j kat umah,terus mandi.Tanyer mama nak pegi spital k tak,mama ckp tk pyh lg.Tunggu sakit skit2 dlu sbb aku lgsg tk rasa sakit sampai skrg.

Kakak2 ku dh bising suruh pegi hspital,tp aku buat dek jerk..ekekeke...tunggu esok2 j lah.Sbb skrg air dah benti kuar.Kakak2 riso kut2 air ketuban kuar skit2 sampai kering jerk...Aku pun pernah bc info psl air ketuban kuar skit2 n mmg tk sakit.Tp entahla,aku rs bukan msnyer lg.tanda2 bersalin yg lain belum keluar lg.Hold la dlu kan...eheheh

Walaupun aku rilek j tp sbrnyer aku cuak gak..Riso n takut.Dr siang td lg duk berdebar2 j...Husband pun tkdae.Aku balik kg,dier g Kl.Ader kje 3 ari kt sana.Dah 2 mggu tk jumpa husband..Miss him so much...Mtk2 la bby tak keluar sampai papanyer balik...Huhuhu..

Esok2 ku update lg ceritaku d kg.Kene berenti menaip skrg sbb pinggang dh lenguh2..Nak tdo awal sikit,nak ilangkan rs riso..ekekeke.Doakan aku n baby selamat...Aminnn

3 comments:

umIE a.k.a saLMi said...

uit..kuar air tu jgn memain..klu sket2 tp still bahaya la..gi la cek kt spital..air ketuban xsmestinya kuar byk trus mcm aku tu..ada gk yg kuar sket2..k..

NikNor said...

alhamdulillah sapa doh kota bharu. tk sabar rasa nk tgk baby boy suzi. husna pun mesti syok kalo jupo suzi. bila tgk gmbr suzi, dia masih ingat lagi. tggl kosong la rumah kat banting tu.

suzie said...

salmi-->bukan air ketuban tpi lendir..dah g jumpa doc,tp doc ckp lmbt lg nk deliver,myb lg smnggu,tup2 esoknyer aku bersalin..ekekeke

niknor-->dtglah umah..suzie n faris pun tk sbr nak jumpa Husna..hehehe