Tuesday, February 24, 2009

head not enggaged yet

td pg aku ader appointment kt klinik sprti biaser.Nurse pgang2 perut n katanyer baby's head not enggaged yet.Aku tk phm mulanyer.Aku tnyer la apa maksud dier.Katanyer kepala baby belum masuk dalam laluan yg sptutnyer.AKu dh masuk 36 mggu,so kepala baby sepatutnyer dah berada dalam laluan yg betul.Kalao tak,baby still boleh berpusing n takut2 songsang.

So untuk confirmkan sangkaannyer,disuruhnyer jumpa doc.Mak aih..lama betul tunggu giliran jumpa doc.Nak terlelap aku jdnyer.Dah la aku ader kelas pukul 10.15.Bile jam dah pukul 10.10,aku try ckp kt nurse,mntk dier dulukan aku sbb aku ader kelas.Doc scan,tgk kepala baby dh masuk tp bile pegang,terasa lg longgar.Kepala baby still boleh digerak2kan...

Dsbbkan kes aku ni,doc refer to Hospital Banting.Nak tunggu set ari untuk appointment kt Hospital Banting pun makan ms jgk.Last2,kul 11.15 br siap sumenyer.Adesss...Lama betul aku g klinik arini.dari kul 8am,kul 11.15 br siap sumernyer...fuhhhh...

Husband call,tnyer psl chechkup arini,bile aku ckp kne refer to hospital,terkejut dier sbb igtkan hal serius,...Ekekeke...aku pun tatau samada kes aku ni serius k tak.Tapi yg pastinyer aku rilek j,tk gabra pun..ekekeke..Takpe kot.Baby tanak turun lg sbb tk puas bergerak dlm perut mama lg agaknyer..hehehe....

2 comments:

NikNor said...

boleh tahan buas jgk budak nii,... ckp kat baby jgn nakal2,...tiba masa ckp kat dia keno engage. ..doa moga2 semua ok.

suzie said...

tq kak nor...nak doa jgk jgn buas2 sgt..nnti mama makin bekeng jdnyer..hahaha