Friday, February 13, 2009

Akar Herbanika 2

Byk gak dpt info hasil dr searching aku pagi ni.Aku rajinkan dr search dlm website Nona Roguy n selidik sumer entry.Masuk dlm soklan lazim n terjumpa bender alah ni..aku paste kat sni ek..

**Bender ni aku amik sebijik2 dalam website Nona Roguy,tkder edit papepun...

Bolehkah wanita hamil mengamalkan herba Nona Roguy?

Ya boleh! Wanita sedang hamil juga boleh dan selamat untuk mengamalkan rangkaian herba pembersih dalaman Nona Roguy asalkan ia diambil mengikut dosej dan aturan cara pengamalan sepertimana yang disyorkan. Bagi tujuan pemeliharaan kesihatan ibu dan janin sepanjang tempoh kehamilan:- Adalah disyorkan ibu hamil mengamalkan minuman Akar Herbanika 1 cawan 2-3 kali setiap hari bagi membantu memastikan kebersihan dalaman sistem tubuh dan menguatkan darah, hati, buah pinggang, rahim dan pundi kencing ibu hamil. Ia juga dapat membantu memelihara kesihatan bayi dalam kandungan serta memastikan proses kelahiran bayi dengan lebih bertenaga dan mudah.

Formulasi herba yang dinasihatkan untuk amalan ibu hamil sebanyak 2-3 kali seminggu atau secara selang sehari adalah: Selain dari pengamalan minuman kesihatan harian Akar Herbanika, turut disyorkan pengamalan:- ½ -1 skop serbuk Mustajab Lawas Angin + ½-1 skop Mustajab Lawas Segar yang boleh diambil secara individu atau secara gabungan (sekiranya anda lebih mengemari pengambilan dalam bentuk tablet maka amalkanlah 1-2 tablet PhytoCleanse . Bagi ibu hamil yang mengalami masalah sembelit:-

Selain dari pengamalan minuman kesihatan harian Akar Herbanika, turut disyorkan penambahan pengambilan secara selang sehari :- ½-1 skop Mustajab Lawas Kencang atau 2tablet PhytoCleanse Plus.


**So sbg conclusion pada mslh aku yg tak tergamak nak cakap tanak minum kt husband aku ni,aku rs aku mnum jgk kot tp bukan sbgai minuman seharian seperti yg disuggestkan oleh Nona Roguy.Myb aku mnum selang sehari ataupun selang 2,3 hari..Just untuk amik ati dier j...ok tak ek?

3 comments:

AbahNUmmi said...

kalau dh diorg ckp cenggitu ok la kot.. and aku setuju ko nk makan bukan tiap2 hari.. hehehehhe and ko beware jugak sbb ko dh sarat.. so, kalau ada pape effect or ko rs mcm tak best ke apa.. ko stop la ek... hehhehehe n... aku rs aku xcy ko ni akan minum selang2.. ntah2 seminggu sekali baru minum.. ubt pun liat... hahhahahhahahahhaha

suzie said...

hahaha...tau takpe..dr mlm td dier sibuk nak buat suh aku minum tp aku leh ngelak lg.mlm ni msti tkleh elak dh..nak tanak aku msti kne minum...lgkan vit pun aku mkn jarang2,ini herba lg la liat..ekekeke..

umIE a.k.a saLMi said...

klu da dpt info mcm tu ok la br leh amal..tp bak kata abahnummi tu klu ko minum rasa xsedap bdn better stop dulu..apa pun slmt ukt sume..:)