Friday, February 13, 2009

Akar Herbanika

wahh..dah 2 mggu lebeh aku tk update blog ku ni...bukan tnak update tp tkder citer yg nak diceritakan...rsnyer mcm sama j setiap ari..hehehe...

my pregnancy dah nak masuk 35wks.Makin kuat debaran dirasa n makin kuat juga perasaan tk sabar nak tgk ruper org baru dlm familyku ni.Persiapan tuk bersalin pun rsnyer dah hampir sempurna.Mungkin ader longgar lg kt mana2 tp insyaallah bisa diaturkan..hehehe.

Mlm td husband sampai Banting.Biasernyer dier bertolak dr KB mlm n sampai Jumaat pg. Tp smlm dier dtg sni ngan kwn2 dier lps wktu kerja.So mlm dh ader kt Banting la.Syok j aku duk selongkar bender2 yg dibwk dr kmpung untukku.Kirenyer buah tgn untuk isteri la kan.Tup2 mataku terpandang satu kotak kecil yg berwarna ijao n aku amikla kotak tu sbb nak tgk apa k bendernyer kan...

Aku bc satu persatu info yg ader kt kotak tu.Aku jd knfius,then aku tnyerkanla kt hubby apa bender yg dibelikan tu.Dier ckp istimewa untuk aku n baby.Dier blikan Akar Herbanika sekotak yg ader 30 paket.Biar betul laki aku ni.Aku ckpla setau aku bender tu untuk org yg dh lps bersalin bukannyer org yg tgh prggy cam aku ni..Aku baca info kt kotak tu pun ckp baik untuk lepas bersalin.Dier bantah ckpku.Katanyer kwn dier (kwn lelaki yg bertanggungjawab mengenalkan husbandku ngan brg2 nona roguy ni) cakap bender tu sesuai jgk untuk preggy woman.Katanyer untuk mncuci usus n lendir2 time nak bersalin nanti.Nanti tkderlah lendir2 tu nak melekat kat baby.Disamping tu boleh mencegah baby dari terkena jaundis(aku berdarah O so ader pontential baby terkena jaundis).Aku tk setuju ngan pendapat dier tu tp nak bantah sgt pun tk sampai ati.Dah la br sampai dari kg,penat pun tk ilang lg.So aku mls gaduh2.Aku hargai niat dier yg nak terbaik utk isteri n baby nnti.Tapi...?

Inilah rupernyer Akar Herbanika yg husband belikan

Pg2 dtg kerja,masuk kelas,aku trus search info berkenaan akar herbanika ni tp aku tk jumpa 1 pun info yg mengatakan boleh diminum time preggy..huhuhu...Aku nk tanyer pendapat sapa2 yg tau pasal Akar Herbanika ni la.Boleh k aku yg tgh preggy ni minum bender tu?Ader efek tak untuk bby nnti?Aku takut skit bender2 yg berherba ni.Lgkan org yg minum green tea pun stop dlu time preggy ni...Huhuhu..Tolonglah aku.

4 comments:

umIE a.k.a saLMi said...

xsilap aku mmg utk org pas bsalin herbanika tu..

umIE a.k.a saLMi said...

suzi, xsilap aku herbanika tu mmg utk org pas bsalin

suzie said...

tq mie...mmg knfirm untuk org lps bersalin tp tu la..kwn hsband aku la nih bg info ntah pape kt dier ckp elok jgk untuk org mngandung...cmner nak ckp kt husband aku ni?tkut terkecik ati jerk..uhuk..uhuk

AbahNUmmi said...

kalau ko dh cmfrm tu tuk lepas bersalin ko ckp la elok2 dgn husband ko... ko bgtau la at dia info2 yang ko tau.. insyaallah dia akan fhm kalau ko terangkan slow2... jgn lak ko terangkan ikut angin ko... cmfrm kecik ati la apih nanti... hehehhehehe