Sunday, April 18, 2010

lamanyer....

Fuhhh...sebulan lebeh kt tmpt baru,aku dh terasa bahang kesibukkan yg bakal aku galas sepanjng karier ku di sini. Hampir setiap org bertanyerkan aku...”camner kt tmpat baru?seronok”...tak reti nk jwb sbb ader pros n cons. Ader yg seronok,ader yg tak. Tp bak kata pepatah, hujan emas di tempat org, hujan batu di tempat sdr, mesti lg baik di tmpat sdr kan....

Di tempat baru ni, aku diberi portfolio baru yang jauh berbeza dari tmpat lama aku kje. Kalao sebelum ni,aku lebih byk buat kerja yang melibatkan PnP, tp kat sni,aku terlibat secara langsung dgn aktiviti sukan dan kokurikulum pelajar. OMG. Tak pernah terlintas di fikiran ni, aku pegang Pegawai Sukan. Biaser yg aku dgr, peg sukan adalah org laki2. Tp kt Kok Lanas, kami ketandusan pensyarah lelaki. Hanya 2 org shj. Dan masing2 dh pegang jawatan. So nak tak nak, terpksa la bg gak peg sukan ni kt pensyarah pompuan iaitu aku...huhuhu....Kwn2 lama sume pakat duk gelakkan aku. Bukan takat dorg,aku sdr pun gelak sakan. Tp takpelah, jdkanlah itu sbgai cabaran. bak kata Pengarah aku, walaupun aku tk pandai bersukan bukanlah bermakna aku tkleh handle sukan student, ye dok..yg pntng aku perlu belajar pengurusan. N mmg banyak sgtlah bender2 yg harus aku pelajari.. ttg kod kewangan la..nak wt event,knelah pakai duet. Nak dptkan duet tu bukan boleh main ambik j..Knelah memohon dan mengikut beberapa prosedur...

Sblm ni aku betul2 blank tp bile dh mula mengurus, aku dh boleh handle skit demi skit. Satu2 aku setelkan sblum setel yg lain..Aku bdk br belajar,so bnder2 yg ptng n urgent tu kne setelkan cepat2 tkleh wt last min,kang aku jgk yg semput. Seb baik la opismate kt cni tidak kedekut ilmu. Sumer yg aku tatau, dorg mengajar dgn sabar..alhamdulillah...

Oklah, nnti aku smbung lg..aku nk msuk kelas..Arini kelam kelibut skit sbb ptg nanti Timb. Menteri KPTM dtg melawat...huhuhu...hope sumernyer berjalan baagi yg dirancang...

1 comment:

----yan azna---- said...

chaiyok..chaiyok pegawai sukan..pegawai sukan!!!!(hahahahaha)
=)