Wednesday, December 23, 2009

yang terkini...

this entry utk milestone ammar plk...tk best nak criter dlm 1 entry psl crite2 sedeh..ekekeke..

ammar dh cecah 9bulan++ n dh boleh buat mcm2...last entry aku sbuk duk bercriter psl ammar yg dh boleh mengengsot. tp skrg ammar dh boleh berdiri.dah mula bertatih sambil pegang something.2 mggu mengengsot,dier mula tnjuk skill merangkak...Duk wt aksi pondok2 tu dalam smnggu gak la baru leh ke depan.Aku g BTN 5 ari,balik rumah tgk ammar dah boleh merangkak ngan laju n boleh duduk sdr....so suprising me...br g 5 ari,dah ader perkembngan yg memberangsangkan.

Dapat merangkak 2 minggu,ammar bangun berdiri.Actually dh lama dier try bgn.Dari sblum merangkak lg tp tk kuat sgt.Kne kiter tolong skit2 br boleh bgn.Tp skrg tk perlu lg.Asal dpt j bnder2 yg tggi,mulalah dier bgn.kalo bender yg dier berpaut tu tak tggi,dier bgn smpai bender alah tu j lah...membongkok j..ekeke...comei btui...Yg aku riso tu,dpt bgn j trus lepas tgn.Mcm bagus j..dah jatuh nangis...tp aku tk amik kisah pun..dier jatuh, aku angkat,gosok2 skit terus main lg...tanak layan sgt die nyer nangis tu..biarlah dier tau sakit...berani buat,berani tanggung..anak laki takleh manja terlebeh...ekekek..

ammar dah tumbuh gg.last wekend br perasan gg dh nmpk. sblum ni ader tanda2 j..mcm air liur selalu meleleh n dier selalu ggit jari2 dier.bukan takat jari dier,abih jari2 n tangan aku digigit sama.pulak tu dimain2kannya lidah ngan gusi..gusi pun nmpk mmbngkak....dh lama tnda2 ni ader,n akhirnya muncul jgk gg tu...ekekeke...

mggu lps aku igt nak tgk ammar dh boleh mkn bndr yg blend kasar k belum..aku try potong kecik2 n msk terus bg mkn.tnak blend la kononnyer...tp ammar tkleh mkn lg...tersedak2 n lekat smpai berair matanyer sbb batuk..kesian betulll...so nmpknyer kne delay lg bg mkn bnder keras2..kne tggu smpai tumbuh gg dlu br takyah blend kot..ekekeke....

ammar juga dh boleh sebut a few words...selain mama,ammar boleh sebut "nak", "neneng "= nak susu @ time dier lapar, "papa"-word ni akan dgr time papa dier balik j...kalo papa dier tkder,mmg takkan dgr lgsg...."mamam"-nak makan...pling jelas n paling byk disebut bile dier tgk org makan...sebuk j nak mkn sama..ekekek....

mmm...apa lg ek?oh ya,ammar jgk suker ajk aku main2 ngn dier..klu time aku blk kje tu,klu aku biarkn dier maen sorg2 n aku plk duk ralit tgk tv,dier akn dtg dkt aku n tbe2 landing his head on my chest smbil snyum2 simpul.taulah tu nk trik perhatian mamanya.dh seharian duk ngn bb sitter,nk mnjer2 ngn mama la plk ye...so wpun pnt skalipun aku akan spend jgk ms masa maen ngn dier...tk kisahla gomoi2 dier k maen ngn all his toys k..jnji bleh tgk dier gelak... mmmuuuuaahhssss...

apa lg?mcm ader lg nak tulis tp tatau nak tulis aper dah..mcm dh luper la plk... ekekeke... nnti2lah bile dh igt blk aku tulis lg lenkali ek...nak balik dlu...daaaa

4 comments:

iswatie "colours of life" said...

huh ...aku bedal ja apply cuti......slmt aku nih org bwhan ja...so senang la..hang lain la..dah sama aras ngan kj dah.hehehehehe

norsuzila said...

ceh..ko lain..ko kt psh..ko tk terlibat ngan urusan exam...aku nih terlebeh dr KJ dah ni...up lg dr pengarah..hahaha

UmmiKhayra said...

Hehehhe mana gambar ammar berdiri kat tempat tak tinggi? nak tgk... hehehhehe mesti sweet wehh... rindu la kat ammar debab... :D

Anak ko tak tumbuh gigi lagi kan? cepat jalan la tuh... Khayra time 9 bulan dah 6 batang gigi. tapi sampai la ni, dok 8 batang situ la... :D

norsuzila said...

skrg la br tumbuh 2 btg..tu pun asik menggigit j.skali gigit,skali aku cubit pipi dier..ekekek...

ammar dh tak debab la...muka j tembam tp bdn kiut2 j..hahaha...kalo rindu,mai la melawat ammar..ammar pun dh rindu nk tgk kakak khayra..hehehe

aku tkleh nak snap gmbr dier skrg..ssh sgt.asik gerak2 j..gmbr pun blur...