Wednesday, September 9, 2009

bkk pose ramai2...

weekend lps,aku n ammar menghabiskan masa d rumah kakak2ku di semenyih n putrajaya.Seronok dpt bkk poser ramai2 ngan famili.Rs sempurna j selepas beberapa ari berbuka pose ngan ammar yg tak bg chance kt mamanya berbuka ngan sempurna.Mcm yg aku bgtau dlm entry yg lps2,ammar tnak duk sorg2.Asal bunyi j azan mghrib,time tu la dier nak bgn tdo n nak nangis2 nak berdokong.Aku yg tak bape pandai nak berdokong sambil makan ni,terpksa la bkk pose ngan air segelas n kurma 2,3 bjik.Lps tu brenti mkn,main2 ngan dier,susukan dier n tdokan dier balik.Makan tak makan aku,kul 10.30 above la jawabnyer..Tak lapar?huhuhu..hanya tuhan j yg tau..Tp tkpelah,org kata cabaran menjaga anak..hehehe..

Igtkan ari Sabtu baru nak g rumah kngah,tp mama suh aku g lps waktu kerja,dpt lebeh ms skit tuk habiskan ngan family. Tp aku tk bg kata putus. Ku cakap tgk keadaan.Kalo larat,aku pg jumaat ptg lps kerja,,kalo tak,ari sabtu j lah...Lps dipk2,aku amik kptsn,nak g umah kngah ari jumaat tu jgk. lps kje j, ku amik ammar ,balik rumah kemas2 apa yg patut,then trus berangkat la kami dua branak. Aku dah bdget dah yg takkan sempat nak bk kt rumah kngah, so aku bwk siap2 bekal,sekotak air yogurt.Azan magrib j,aku minum air tu j lah. Sampai j kat rumah kngah dalam kul 730,terus makan apa2 yg ader kt atas meja..ekekeke...

Duk rumah kngah sampai ari ahad. Dlm tgahari gitu,kitorg berangkat k rumah klong pl.Plan awal kitorg usme nak berbuka kt rumah klong tp mama n abah nak dgr ceramah agama kt surao umah kngah. Aku tak sampai ati lak nak bkk umah kngah sbb dh berjnji bagai ngan klong nk bkk kt rumah dier.So aku tgglkanlah mama,abah,kngah n abg ngah kt semenyih.Yg lain2 sumer bk kt rumah klong.Mama n abah sampai dah tgh mlm.Dkt2 kul 1130 dh rsnyer..

Ari senin selangor cuti,nuzul quran.Wilayah tak cuti,tp klong amik ct gk,sbb nak duk ramai2 kt rumah ngan mama n abah.Kitorg g shopping moping kt Alamanda.Igtkan nak bwk g KL tp for sure ramai giler kt KL.Kang tak sempat nak balik masak plk.So berlegar2 lah kami kt Alamanda. Mama la yg pling byk shopping.Bukan beli tuk dr dier tp blikan brg2 tuk abah.Cukup lengkap dgn tshirt la,sluar la,selipar la.Aku?Tak shopping papepun,tggu husband dtg arini..ekekeke.Sbb dah janji ngan husband nak bli brg2 ammar sama2.Tp aku dah berkenan ngan 1 kasut baby tu,so aku amik j lah sepasang.

Bwk ammar jalan2 kalini satu cabaran.Sbbnya stroller tk bwk.Sling pun takde.So berdukung la kami.Bergilir2 ngan mama,klong,Zul n Shafik.Lenguh beb nak dukung dier.Nak2 time die tdo.Alahai....Terasa sgt time tu die dh makin bsr sbb mengggil tanganku tahan beban bdnyer..Kalo tkde org nak gilir2,mmg skjp2 rht la...ekekeke....Tp ammar bdk baikkan kan..Kalo dpt berjln,mmg tk meragam lgsg.Ada takder,membebel2 mengeceh2 nak susu.Selagi tk bg,slagi tu la dier menjerit2.Ekekeke...Disbbkan time dier menjerit2 tu kami kt men's department,takderlah nursing room.So mama aku suh masuk j menyusu kt fitting room.Selamba j duk berjam2 kt dlm tu. Seb baek org tk ramai.Maklumlah Putrajaya kan tk cuti..hehehe...Kalo tak,mesti ader yg ketuk2 pintu bilik dah..hehehe

Ari Selasa,ptutnyer aku dh balik Banting tp slps sahur,aku terlelap skjp.Bile dikjutkan suh bangun mandi,aku mls giler.Igt plk bj blum berion,plk tu dh terlmbt,trus membantutkan hasratku tuk g kerje.Trus j aku ckp kt famili,aku mls g kerje...(Selamba j kan citer kt cini)ekekeke...Maka,kurang lagi sehari annual leaveku..hehehe..Mentang2lah cuti byk lg,sukerti aku j kan...sian boss aku..hahahaha

Petang ni husband sampai.Lps kerja,trus g airport..Dah jnji nak bkk pose kt kedai,tp ader k kedai yg nak terimah tempahan kul 630?Aku rs KFC n McD pun sure penuh giler dh time ni..huhuhu...Jangan sampai berbuka ngan air liuq dah la bang..huhuhu..

Tak sabar nak balik kampung ari sabtu nnti..horeeyyy...bleh balik beraya awal2,leh pose kt kg,leh g param kt stadium n yg pling ptg,leh elakkan jln jam nnti...!!!Hehehe...

2 comments:

UmmiKhayra said...

hehehe best tu dapat cuti awal... aku ni yang xde cuti langsung dah ni.. raya amik unpaid leave... ekekkekekekke

norsuzila said...

hehehe..mmg besh...ko nk cuti aku k?bleh j kalo ko nak..wakakaka....ayat berlagak beb...