Sunday, July 4, 2010

Bola oh bola

wahh rsnyer ini entry pertama bersempena dengan World Cup 2010. apadaaa WC dah nak abih pun br nak buat entry dok?ekekeke..tk kisah la dh nak abih ke, br nak mula ke, i punyer page, suketi i la kan nak buat bile pun..hahahah

aku ni bukanla peminat bola tegar pun even husband tu pemain bola. tk reti la nk tgk bola kt tv, kalo g tgk live kt stadium tu, ok la gak sbb nampak keseluruhan. boleh la nak ikut org lain jerit2 bola nak masuk gol...hehehe..tp kalo tgk kt tv,mmg tk puas sbb kamera duk fokus kt mana bola pegi j...tk leh tgk org lain yg tk dpt bola tu wt hape..ekekeke...

skrg musim demam bola. kt mana pegi, ngan sapa bercakap pun msti kuar isu bola...masa awl2 WC dulu,time dlm liga, aku tk amik pusing lgsg pun.. awal2 stat Wc aku sokong Italy. dari dulu lg mmg minat team Italy. the most important reason why pilih Italy, sbb pemain2nyer hensem2.wakakaka...n teringat masa thn 2006, Italy adalah champion. Suke tau.. plk tu duk menyewa ngan anak2 dara yg minat bola, zana n c'mah (bdk ni menempel j nih..ikut zana j nih aku rs..wakakaka)lg la sronok tgk bola. org2 yg aku tk pnh dgr namanyer tiap2 mlm leh dgr dorg sbut. lampard la, ballack la, ronaldinho la, jong la, ntah pape lg la gelaran yg dorg kasi.N sampai skrg pun aku tk tau org2 yg dorg sebut tu main tuk team ape..wakakaka....dasat tul aku kan...

Bile Italy dibelasah truk tuk musim ni, aku ubah haluan. dh tk minat dh. aku duk ramal Brazil n Argentina yg akan masuk final. Tekun aku tggu bola 2 malam berturut2 nk tgk 2 team ni masuk final. Bile Brazil kalah, nk tergelak bsr la jgk sbb aku duk perli2 kakak aku. duk wt bayangan kalau la brazil kalah malam ni camner ek...terus dengan megahnyer dier ckp..ishh tk mungkin..kalo kalah,dunia akan menangis sambil gelak2 berlagak dier tu la..walaupun dlm hati kecilku duk harap Brazil menang tp bile tgk Brazil kalah mmg tergelak besar la aku..muahahaha..

Time Brazil lawan, aku tk de kt rumahku. aku menonton di rumah mentua bersama2 mentua.husband tkder kene kje.huhuhuh mmg tk best la...smapi tertdo bangun dh aku nk tggu hbs game. tgk team best gitu mcm tkder feel lgsg.diam j mcm tgk drama swasta..hahaha..kalo nk dgr bising pun ,dgr suara ammar duk main j. kalo kt rumah aku la, dh boleh byg suara org2 menjerit mcm kt stadium tu...hihihih..anak2 buah siap pakai jersey Brazil lg. bile kalah,trus bkk cmpak j jersey tu..hahahahah

n mlm td berpeluang tgk bola ngan familyku. mmg gamatla. plk tu bkk projector.leh tgk skrin bsr mlm td. beriya abg ipar n adeq laki duk psg2 projektor tu.cr kain putih la.bli wayar smbungan la. tp best. bapak aku drduk atas kerusi trus landing kt bwh ngn kitorg sume.gelap gelita ruang tamu kami..ekekeke..syg lak tk amik gmb skrin besar tu. tkpe2,tggu separuh akhir, bile dorg bkk projektor tu lg,aku tgkap gmbr ek..ekekek

Mlm family ku sume pakat duk sokong Argentina kecuali abah. bile German masukkan gol j,bersorak gile la dier...diam trus suara kakak n anak2 buahku..masuk lg gol ke 2 n 3, mmg bersorak tk hengat la bapak aku.siap gelak2 berlagak lg sbb team kegemarannyer dh ader peluang besar tuk menang. dh sumbat 3 gol tp Argentina duk teluq ayam gitu la....sbb game dh mula tk sronok,aku tk sedar dh tertido ats kerusi .dgr2 j abah bersorak kuat sbb masuk gol ke 4.aisehhh...knfirm team kami kalah...apalagi,baik masuk tdo daaa.... kakak aku frust gile 2-2 team yg dier sokong tk dpt msuk final...ekekekek...cuber lg di musim akan dtg ye... setianyer pada Maradona tk pnh berbelah bagi dr zmn muda2 remaja smpai ke tua..hahahah..sian ko kakcik...ekekekek...

so tuk next match, aku sokong German la plk....go german go...muahahaha....

3 comments:

afams-chan said...

yes yes Suzy!

Sokongla Germany! yes!yes!

Waka waka ehh ehhh...

ummikhayra said...

aku? sampai sudah tak tgk bola dah... sejak-sejak membesar and ah remaja ni, bola dah out la... hahahhahahha nasib husband i pun tak suka... ekekekkeke tapi bestla kalau dapat tgk reramai kan? aku ni ha..adohhh... bosan sei... la ni PIL dengan kitorang jek... ekekekkekeke

suzie said...

laki aku pun even pemain bola,tgk tak beria sgt..kdg2 tak tgk lgsg...aku pun tgk time aku rs nak tgk j..kdg2 separuh ms pertama j sbb ammar dh nangis nak tdo..ekekeke...kalo game kul 2.30am tu mmg tk pnh tgk la...lg baik aku tdo..hahaha..tp final game nnti mcm nak tgk la...huhuhu