Tuesday, July 27, 2010

dier yg makin nakal...

mlm td kononnyer nak keluar shopping brg2 ammar skit.nak carik botol susu,bj basahan,berus gg baru yg ader batang tuk pegang (sblm ni gune yg masuk jari tu), susu n adiah tuk bb br lahir. Sblm2 ni asik g KB Mall j, tp member2 ckp try g Billion, byk gk brg2 bb. So cecah lantai Billion kul 8.45pm. kul 9.30 kami dh tercongok di luar Billion.

Cpt kan kami shopping?ekekeke...sbrnyer tk smpat nak bli byk mana pun...br dpt capai 2 psg bj basahan ammar, papanyer dh bg arahan suh balik.Sbbnyer? Tak larat weeii nak kejar ammar.berpeluh2.kalolah papa ammar tkder,mmg aku nangis la kt billion tu.huhuhu...sgt tidak terkawal. berlari2 1 department.smbil lari2 sambil gelak2 bile papanyer kejar. dia igt papa nak main kejar2 agaknyer.kalo tak dilayan, berlari2 nak naik escalator.menjerit2 la aku sbb tkut terjadi kejadian yg mcm dlm berita tu. tkleh byg kalo kaki ammar terseret ke dalam anak2 tngga tu..huhuhu..mak ngeri sgt2 tau...tk bg dier lari2, aku suh dokong.tp mmg tk lekat la.menangis2 n menggelupur suh papanyer lepaskan. sekelip mata j berdesup ilang.mmg tkder jalan lgsg.berkali2 jatuh, tk nangis lgsg.bgn balik n berlari lg.mmg over active la itu bdk.huhuhuh

aku yg menengok ammar duk lari2 gitu, naik rimas plk. ditambah plk hati ni membaran sbb tk puas hati ngan brg2 kt billion tu.rega tak padan ngan barang.brand plk ntah pape j kt situ. n paling mendukacitakan apabila promoter ckp sale tu smpai hari ry.tk bestnyer sale ry gitu aje.isshh...lg la hati ni terasa sgt2 nak cecah KL.huhuhuh...so bile laki ajak balik tu, trus j aku stuju.bayar n trus balik.tk smpai rm50 pun menshopping.ekekeke....bj basahan ammar tu, hold dululah...pakai j lah yg mana ader ye syg...sapa suh hang membuas dgn sgt hover n bombastik?

dalam kete,husband aku ckp,kiter kalo nk bli pape lps ni, tk pyh bwk ammar la....tggai la kt sapa2,tak larat nk handle.hohoho....papa sudah berbunyi.sblm ni tk pnh ckp nk tggl anak.nk g memana j msti kene bwk.agaknyer mmg teruk ammar kerjakan papa mlm td kan?hahaha...

mama aku tk kasi mrh2 sgt,katanyer bdk tgh membesar,tgh nak belajar byk perkara. aku tau skrg ms tuk ammar explore everything around him..but i'm not a patient parent..not enough ok...so kdg2 mmg kene marah la c tecik tu ngan aku nih...huhuhu

Ammar yg tgh explore kereta mama. almost 1 jam drive ngan ammar tiap2 hari, pg n ptg, kete dh tk mcm dulu dh.kt seat dpn tu mmg mcm tongkang pecah dh.kertas,cd,bskut,roti n other ammar's stuff..sori papa...bukan mama yg buat ye...bosan duk dlm carseat,terjun turun duk berdiri kt bwh.dh penat berdiri,panjat naik carseat plk..hohoho


yesss, i know...u r the most handsome n cute person in the world. wutever u did, mama n papa really luv u darlim...

2 comments:

afams-chan said...

dah besaar dah rupanya si Ammar..

dulu2 dok tgk kat pics still kecil baby lagi..nampak cam kulit pun merah2 sbb baru baby..

sekarang wahhh....sudah ensem

suzie said...

mmg dh bsr pun Don...dah nk jd abang pun..itu yg nakalnyer makin menjadi2 tu...hehehehe...

tp wpun dh besar,rambutnyer ttp cinonet.ala2 botak pun ye kot..ekekek