Thursday, January 14, 2010

aku dah rajin....

tgk tajuk tu mcm bagus j kan..hahaha

apa yg aku maksudkan ialah aku dah rajin memerah susu utk feeding ammar.sprti yg aku bgtau b4 this yg aku hanya pam sekali sehari j skrg. ni semua sbb kje yg menimbun2 n sbb aku dh dikuasai penyakit M....

aku lg bertambah M dsbbkan ammar dh makin kurang menyusu. hanya 4x feeding shj utk siang. 3oz for every feeding. itu yg buat aku lg M sbb sekali pam dah boleh ckupkan bekalan uk ammar esoknya.tp dari mggu lps susu mmg sgt2 skit. aku asyik mencuri stok j tanpa menggantikannya balik.ini yg buat aku makin risao.so stat mggu ni aku bertekad utk mencukupkan susu ammar tanpa mencuri dr stok lg.apa yg aku buat?aku still lg mngepam sekali sehari tp aku memerah susu di waktu mlm menggunakan tangan sbb aku mls nk mengangkut pam setiap ari balik umah. sambil2 tgk tv n membuai ammar,sambil2 aku memerah susu.dpt la jgk aku kumpul 4-5oz.. alhamdulillah...last weekend pun aku memerah jgk kt umah.so dpt la ku tambah lg stok susu kt umah tu....yuhuuu...dan hari ini utk pertama kalinya dlm 3 bulan ni,aku berjaya mengepam 2x kt opis....ekekeke...itupun masih tidak mencukupi utk bekalan ammar buat esok sbbnya td aku g antar 2 botol lg kt umah pengasuhnya.

susu yg aku antar pg2 td tak ckup sbb ammar tanak makan...naper tanak makan ek?nntilah aku sambung entry ni kemudian ek....dah nak balik da....hehehe

2 comments:

ummikhayra said...

hah... ko takpe.. susu supply banyak.. kalau ko rajin lagi sikit, mungkin kekurangan susu tu ko tak alami... :) Chaiyok2 mum.. :)

kakyong said...

suzy,
teruskan usaha.. gigih lah tu memerah dgn tangan... hebat...