Monday, January 12, 2009

no topic...

alahai ngantuknyer pg ni...apala nk jd ni,br kul 9am,dh ngantuk..tk produktif lgsg...huhuhu...pg2 smpai opis dh mkn ns kerabu sbngkus,itu yg tk tahan ngantuk ni.tp kalo tk mkn nasik,aku kbulur tahap cipan plk,dh la mlm td tk mkn ns...

bdn sdkit lesu arini.maklumlah last weekend sedikit busy..adeq bradeqku dtg umah.Kngah with her family,abang with his family n nona with her family too..Mula2 kngah j yg ckp nk dtg umah.nak dinner n nk bermlm terus.Katanyer nak mkn ikan kerapu.So pepagi Sabtu tu aku bgn awal n gerak k market,niat di ati nak cr kerabu fresh...Tk pnh2 aku jejak kaki kt market Banting ni.Kalo nk bli brg2 basah pun,aku just bli kt econsave j tp ditakdirkan ikan kt econsave tk fresh la.So dgn rajinnyer aku k market Banting..Tp sgt2 la frust sbb ikan kerapu yg sedang2 nyer size tkder...Yg sebesar betis aku ni ader la..Tu pun sekor2 dier j kt situ...Takkan nak bli yg tu plk...maunyer nak habis...kalopun habis dimkn,mau kopak beb...dah la rm30 sekilo.aku agak2 ikan tu lebih dr 3 kilo...huhuhu...last2 aku amik bawal besar 2 ekor..aku budget cukuplah nak mkn 6 org...

Tup2 ptg tu ms aku call kg,mama ckp adeq aku nk dtg jgk kt umah aku..Die pun nak dtg dinner n bermlm kt umah aku gk..Biar betul..dier tk ckp sepatah pun kt aku...kalo nak bg suprise pun,tgk keadaanla.Umah aku nih bukan mcm umah org lain,yg peti ais sedia penuh ngan lauk pauk.Takat duduk sorg,apa la yg ada dalam petia ais aku tu?Huhuhu..Br j aku confirmkan ngan mama n berniat nak tanyer adeq ku tu,tetiba j ader org bg salam.Rupernya kngah dh smpai.So suprising me coz sebelum tu ckp nak sampai mlm..N lg buat aku terkejut sbb abang pun ader...waahhh ramainyer yg dtg...dlm kepala otak ni dh sibuk berpk nak bli apa lg tuk dinner nnti.Mana nak cukup....Ramai tu...Kngah told me to beli ayam j lah sekor lg...Ikan tu mkn sikit2 sorg j...ekekeke...yelah,nk tambah ikan bawal pun,mana der jual dh petang2 gitu?Tambah2 lg kt mini market tmn umah aku tu,lglah tk berharap...

Amalina smpai dah nak dkt maghrib..seb baik gk kngah dtg awal...Die yg msak sumernyer..aku just tolong mana2 yg patut.Itupun skit sgt yg aku buat sbb kakak iparku,T dah ader kt dapur...Dapur sempit j,tkleh masuk ramai2...ekekeke...Biasenyer Kngah kalo dtg umah aku,tkdernyer nak masak.Die prefer tuan umah yg msk,tp myb sbb dier kesiankan aku yg tgh sarat ni..hehehe...TQ so much kngah...Kngah n Adeq j yg tdo kt umah aku..Abang bertolak k umah Klong around kul 1030pm...Dorg kne tdo kat umah Klong sbb esoknyer senang nak antar isterinyer k UITM Shah Alam...(Kakak iparku tgh menghabiskan PJJ nyer...)

Ari Ahad,kitorg kuar jln2 k Pt Morib..Tp sygnyer air pantai tgh surut...Tk nmpk byg laut pun.So just lepak2 kt situ,makan ABC n hirup udara pantai j lah...Seronok tgk anak2 buahku berlari2 sana sini n main playground kt situ...Tk byk gmbr yg boleh disnap sbb br j 2 keping aku snap,camera dh tkder bateri...slalu j mcm ni...huhuhu...dah penat lepak kt pantai,dorg nak pegi kilang kerepek plk...Aku sbg tourist guide ni,bwkla dorg k sana wpun aku sdr pun was2 dgn jalan kt Banting ni...ekekeke...

Balik umah,kne msk lg sbb sumer org dh kebulur.Td mkn ABC j,sbb masih kenyang ngan bekfes...ayam ader lg skit yg belum dimasak,so Kngah buat ayam msk lemak cili api..very delicous...Dah abih lunch n minum2 ptg,dorg sume bergerak balik k rumah msg2 around 645pm gitu...So lps dorg balik j,aku terus capai penyapu sampah kemas apa yg patut,basuh pinggan mangkuk yg belum berbasuh n lap2 lantai skit..Mls nak berehat dulu sbb aku tau kalo aku dh start rebahkan kepala ni,mmg tk berkemas lgsg la umah yg bersepah tu...Naseb baik jgk anak2 buah ku dh bsr pnjng...Lps mkn tau basuh sdr..Tk kire laki @pompuan,sumenyer dah boleh berdikari...So tkderlah byk mana sgt pinggan mgkuk yg belum bercuci tu...Tp mama still penat beb...Lps mndi,nak tgk tv pun tk lalu...Mata nak tdo j....huarrgghhh......

2 comments:

Bonda Humaira said...

semalam pening buat jadual lak ek suzie...hehe..

norsuzila said...

itu la psl...seb baik tk kene tekanan darah tinggi..ekekeke...akak pun dah nek serabut gk kan..