Tuesday, November 3, 2009

boleh guna lg k ni....

entry ni berkaitan ngan susu yang aku pam tgahari smlm.

kul 1230pm aku dpt pam 7.5++oz susu. aku pam kat bilik exam,naik atas,masuk dlm bilik akademik,aku luper nak ltk susu yg bru diperah ke dlm fridge.Kul 2.30pm br teringat nak masukkan. seb baik bilik beraircond.bile aku cium,susu masih dlm berkeadaan balik.

dah nak balik kerja, dlm kul 5pm++, aku keluarkan susu n bwk balik le susu tu k rumah tuk kegunaan ammar keesokkannya.tp malangnya aku luper lk nak ltk dlm peti ais..kul 9pm br teringat.bile aku cium,ader bau jgk la tp bukan bau msam.bau mcm ebm yg tlh dicairkan.aku dh try,mcm ok j aku rs.tp aku was2 nak ks kt bb sitter ammar.so aku pam lg mlm td untuk bekalkan jgk susu fresh kt ammar..susu yg aku was2 tu aku belum buang lg.rs syg sgt2.byk tu.....dh la skrg ni susu makin merudum. tiap2 ari amik stok tanpa dpt aku gantikan balik.huhuhu..

kawan2...boleh gune lagi k susu tu ek?

4 comments:

UmmiKhayra said...

Mula-mula aku agak confident nak cakap susu tu elok, sebab bila habis pam, susu tu tahan kat luar untuk 3/4 jam. bergantung pada cuaca.

Time ko bawak balik tu, dia dah beku ke? ko letak kat mana time tu? kat luar je ke? tang ni aku dah tak sure elok ke idak.. Better ko buang je la... :(

kalau ko dapat 7++oz sekali pam dah ok la tu... Banyak tu.... :)

norsuzila said...

aku tk bekukan..aku ltk kt bhgn bwh j...

mslhnyer aku pam 2x j kt opis.pg dpt la 7-8oz...ptg tk smpai 6oz pun...mmg tk ckp supply utk keesokkannya....

ummikhayra said...

ko xpam tghari dah ke? awatnyer?

norsuzila said...

aku pam tengahari dan mlm.pg tk pam sbb tk smpt.kje byk weiii skrg ni...akhir tahun kan..huhuhu