Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan

Sy mengambil kesempatan di sini untuk mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan kepada semua muslimin dan muslimat sekalian.

Malam pertama terawih, saya hanya mampu berada di rumah bertemankan c kenit Ammar. Yg lain sumernyer berkampung di perkarangan stadium untuk menunaikan solat sunat terawih. bestnyer kan...dh lama dy tak berkesempatan berterawih d masjid.dah bertaun2....sblm ni tk rs sgt tp tahun ni terasa berkeinginan sgt2. nak bwk ammar g masjid?oh tak mungkinnn... sudah ku kenal siapakah itu Nik Ammar Faris..ekekek..Nak berterawih di rumah pun tk dpt jgk.Ammar asik mengekor mcm nak masuk dlm kain j..tambah2 lg kt rumah sunyi sepi,lgla dier tk betah ditinggalkan tanpa beriba..sabar j lah anak mama sorg ni..huhuhu

Sejak berkahwin, sudah 4 kali ramadhan ku tempuh bersama husband n 4 taun jgklah ku tk pnh tggl pose.amazing kan..kalo pun berganti posa, 2 taun lps ms prggykan Ammar. Tu pun sehari j sbb tak tahan,laparrrrr gileerrr n mabuk2 kepayang sbb ngikut mak k pasar.so terpksa la bkk pose.ekekeke...dah lama tk posa ganti di saat2 akhir mcm anak dara dulu. pernah jgk tk habis ganti n terpksa byr fidyah sbb leka n malas nak ganti posa..tp kene ganti jgk..lg seksa sbb lg bertambah la for the next year tu..ekekek..kenangan sume tu.so taun dpn kalo berjaya exclusive bf, n lmbt dtg bulan lg, tk pyh tggal posa lg la kan....hehehehe...jauh sggh pk...posa taun ni baru hari pertama, dah pk posa taun dpn...ekekekek...

Semoga sy diberi kesihatan yang baik oleh Allah dan mampu melakukan ibadah puasa dengan sempurna....

4 comments:

kakyong said...

suzie,
salam ramadhan & selamat berpuasa

suzie said...

selamat berpuasa jgk tuk kak yong sekeluarga ye..

ummikhayra said...

hehehe tahun ni baru aku leh puasa penuh kot.. Insyaallah.... kira menggantikan puasa yang aku xleh puasa sebulan time bersalinkan khayra.. Timing cantik sikit tahun ni... hehehhehehehhehe

Bila ko nak dtg KL membeli belah? hahahhahahah ko kan suka sogo.. :P

suzie said...

bleh plk main ganti2 poser dlm bln ramadhan ek?hehehe...ko hbs ganti ak poser ms bersalinkan khayra ritu?

tk dapetlah nak g Kl soping2 utk ry taun ni..huhuhu...sbulan sblm poser lg dh planning nak g soping SOGO tp apakan daya,on weekend j mcm2 hal yg jd.So terpaksa la kansel.soping kt KB j lah...uhuk uhuk...